Prvo putovanje u novom ruhu--

Prvo putovanje u novom ruhu – Omnizon Networks na konferenciji

Kao što svaka dobra priča počinje pothvatom koji odudara od uobičajenih, svakodnevnih aktivnosti, tako je i naša današnja priča vezana za jedno putovanje s kojeg smo se vratili puni dojmova koje bismo voljeli podijeliti s vama. Omnizon Networks na putu!

Kamo smo se to uputili? Na 5. Biznis konferenciju „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2018”.

Mjesto radnje? Sava centar u Beogradu.

Vrijeme radnje? 22. ožujka 2018.

Organizacija? Tvrtka specijalizirana za poslovne konferencije, sajmove i stručne skupove Mass Media International u suradnji s Ministarstvom građevinarstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije.

Cilj konferencije? Sagledati ključne promjene na tržištu transporta, infrastrukture i logistike Jugoistočne Europe.

Naš cilj? Predstaviti Omnizon Networks onakvim kakvim ga mi vidimo – kao brzog i pouzdanog partnera kojem je cilj optimizirati svako poslovanje i rasteretiti ga od suvišnih procedura koje koče produktivnost.

Sad, kad imate uvid u sve ključne i tehničke detalje, možemo prijeći na uzbudljive elemente ove priče.

 

Što smo čuli

Predstavnici tvrtki iz sektora špedicije, logistike i cestovnog, željezničkog, zračnog i riječnog prometa su se potrudili da pokriju stvarno širok spektar tema. Znači sve smo pokrili – i zemlju, i vodu, i zrak. Sudjelovali su i visoki predstavnici relevantnih državnih institucija i strukovnih udruženja Jugoistočne Europe i Dunavske regije, zemalja EU i drugih zemalja svijeta, međunarodni stručnjaci za sektor održivog razvoja, zastupnici financijskih institucija i udruženja te osiguravajućih društava. Konferencija je okupila preko 400 ljudi koji su mogli prisustvovati većem broju organiziranih aktivnosti – preko okruglog stola i panela, do B2B sastanaka i izložbenog dijela za predstavljanje tvrtki. Panelisti su prikazivanjem svojeg rada i projekata, omogućili prisutnima uvid u relevantne informacije o inicijativama značajnim za Europu.

Što smo naučili

Naučili smo da znanja nikad dosta. Svaka prilika za učenjem je dobrodošla, a mi smo se potrudili iskoristiti ovu. Hvala poslovnim bogovima da smo došli na konferenciju koja nam je bila korisna, mogli smo završiti i na ovakvom nečemu – prezentaciji koja otkriva da postoji pravi i krivi način vezivanja cipela. Tada se ne bismo vratili obogaćeni nekim vrijednim znanjem, ali barem bismo imali dobru priču o banalnim prezentacijama.

Srećom, nismo slušali o vezivanju cipela, već o aktualnim temama iz sektora transporta i logistike:

– o transportnoj zajednici Zapadnog Balkana i korištenju financijskih mehanizama EU,
– razvoju regionalnih transportnih mreža i investicijskim potencijalima,
– usuglašavanju zakonske regulative,
– demografskim promjenama i uključivanju žena u sektor transporta,
– optimizaciji procesa distribucije,
– carinskim regulativama,
– inovativnim transportnim rješenjima,
– razvoju multimodalnih terminala za povezivanje plovnih puteva sa željezničkim, zračnim i cestovnim prometom,
– održivosti transportnih i logističkih usluga, s aspekta zaštite životne sredine i ekološke sigurnosti
– e-poslovanju i digitalizaciji

 

 

Najznačajniji trenuci za Omnizon Networks

Svakako bismo počeli s umrežavanjem i suradnjom, riječima koje se tako lijepo komplementiraju. B2B sastanci su sudionicima omogućili dogovore za konkretnu poslovnu suradnju i artikulaciju međusobnih interesa te su stvorene konstruktivne inicijative za unaprjeđenje transporta i logistike, od kojih će regija imati dugoročne ekonomske prednosti. A sigurni smo da je uzajamna interakcija svima poslužila kao nadahnuće za daljnji napredak u poslovanju.

Dobili smo priliku da se predstavimo na nekoliko platformi. Tako nas je Martina Jambreković predstavila na panelu, a ako vas zanima o čemu je govorila, svakako pogledajte prezentaciju napravljenu za potrebe konferencije.

Na izložbenom dijelu na kojem se predstavilo tridesetak tvrtki i organizacija, upoznali smo posjetitelje sa svojim radom, znanjem i praktičnim iskustvom. A razveselilo nas je još jedno priznanje koje je stiglo od strane stručnog kolegija TIL konferencije. Dodijeljena nam je nagrada „Brand Leader Award“, za postavljanje novih standarda u kvaliteti, profesionalnosti, pouzdanosti i konkurentnosti na području e-poslovanja i digitalizacije, posebice u području transporta i logistike.

 

Zahvalni smo na tome što je naš rad prepoznat od strane stručnjaka; a i sama prilika da budemo okruženi ljudima koji spremno posjećuju konferencije u želji za novim informacijama, poslužit će nam kao vjetar u leđa u nastojanju da budemo još bolji i usmjereniji.

S novom nagradom u džepu i stručno zavezanim cipelama 🙂 – nastavljamo širiti jednostavnije i produktivnije poslovanje.

 

Autor: Omnizon Networks tim